html web templates

Yoga is voor
iedereen

De les begint met opwarmoefeningen, gevolgd door een ‘flow’ van staande, zittende en liggende houdingen. Aandacht voor je adem is de rode draad door de sessie.

De les wordt in groepsverband gegeven, maar de beoefening en beleving is individueel. Oefeningen bieden je de kans je grenzen te verkennen, te respecteren, eventueel te verleggen. Je bepaalt zelf hoe ver je gaat, het is een individuele weg. Je krijgt aanwijzingen, maar ik zet je niet letterlijk in de houding.

Op de achtergrond is muziek.

Bij yoga gaat het om het in balans brengen van je lichaam en geest o.a door het met aandacht uitvoeren van asana’s (houdingen). Door je bewust te worden van je adem wordt deze ruimer en dieper, waardoor je je veel energieker zult gaan voelen.

De combinatie van oefeningen maken je lichaam soepel en sterk, brengen het in vorm. De bewegingen en rek-oefeningen stimuleren de bloeds-omloop, door je lichaam te draaien en te buigen worden opgehoopte afvalstoffen afgevoerd.

Maar yoga is geen gymnastiek... het geeft niet alleen een sterk lichaam, maar ook een sterke en heldere geest. Het brengt innerlijke rust teweeg.
Hierdoor zal yoga je gevoel van welzijn vergroten en je verder helpen op de weg van innerlijke bewustwording. Je stapt even uit je jachtige bestaan en je komt tot rust, met jezelf, in dit moment.

Yoga is onder meer gebaseerd op het idee dat je alle problemen kunt overwinnen, als je leert vertrouwen op je innerlijke kracht. Yoga verandert je leven, doordat je de wereld met andere ogen gaat zien. Het biedt houvast in een wereld die blijft veranderen. 

Een proefles is gratis, je bent van harte welkom!

Adres

Wijkcentrum Mare Nostrum
Arubastraat 2
1825 PV Alkmaar

Contact

Judith Baarda
E  info@yogaloka.nl
T  06 - 49 94 26 62
Volg mij op Facebook