free bootstrap theme


Ervaringen

Na veel lessen bij verschillende docenten gevolgd te hebben, raad ik de yogales bij YogaLoka van Judith absoluut aan. Voor mij gaat yoga over authenticiteit wat Judith vanuit haar eigen kracht overbrengt aan de hele groep. Het gaat in haar lessen niet zoals het moet, maar het gaat zoals het is. Ze daagt je op een positieve manier uit om je grenzen in de yoga te verkennen en ze geeft de veiligheid om je grenzen niet te overschrijden. In de lessen zitten mooie boodschappen verwerkt waardoor je datgene wat je oefent met yoga, kan toepassen in het dagelijks leven.

Ik zit nu ruim 8 jaar bij Judith op yoga en voel mij hier erg goed bij. Het is fijn om in balans te zijn met lichaam en geest. Er ook controle over te kunnen hebben In het dagelijks leven ga je hieraan voorbij. Nu pas besef ik dat dit echt ruim een uur voor jezelf is. Gewend dat iemand jou corrigeert als je iets fout doet, maar de kunst is dat je bij Judith leert te voelen hoe ver jij zelf kunt gaan in bepaalde houdingen. Kortom luisteren naar jouw lichaam. Jouw grenzen op zoeken. Door de bewuste ademhaling gaat dit steeds beter. Daarbij geeft ze informatie voor welke lichaamsdelen/organen deze houding bedoeld is. En dat alles met een rustige, duidelijke stem en op de achtergrond meditatieve muziek.

Na jarenlang terugkerende klachten van pijn in de schouders, nek en vaak ook mijn rug ben ik Yoga gaan proberen. Het was weer gelukt, mijn schouders en rug zaten helemaal vast en ik had veel pijn in mijn nek.
De Fysiotherapeut had alles weer los gemaakt, het was toch echt een spieren probleem, dus om deze in een betere conditie te krijgen ben ik vorig jaar op Yoga gegaan. Meteen de eerste les was een weldaad voor mij, ik kwam helemaal los en ontspannen terug. Veel Yoga oefeningen voelen hetzelfde aan als de oefeningen van de Fysiotherapeut.
Elke week Yoga is precies wat ik nodig heb en de pijn in nek en schouders zijn zo goed als over!

Ik, Marijke, wilde eens wat rondsnuffen bij verscheidene yogaleraren en stijlen, om mijn blik wat te verbreden. Zo kwam ik dus terecht op de waanzinnig mooie locatie waar Judith lesgeeft. De lessen van Judith onderscheiden zich van anderen door de goede en redelijk uitgebreide warming-up, gevolgd door een les op best hoog tempo in een fijne flow. Ondanks het hogere tempo wordt het niet gehaast of afgeraffeld. In de les die ik bijgewoond heb, werkten we van staande oefeningen naar de grondoefeningen toe, eindigend met de liggende ontspanningshouding, oftewel de lijkhouding. Dank je wel, Judith, voor een fijne les. Mvg,

Yoga een “lifestyle” of een “style of life” ? In korte tijd is Yoga voor mij een style of live geworden. Het hoort er helemaal bij. Na vele jaren van sportschoolbezoek was ik toe aan iets anders, maar wat ?! Yoga leek mij wel wat. Maar hoe maak je een keuze ? Zoveel soorten yoga. Dus ben ik eerst thuis aan de slag gegaan. Bibliotheek boek met yogahoudingen erbij, leesbril op was niet altijd eenvoudig. Toch wilde ik erg graag verder met yoga. Op dit moment volg ik de opleiding aan Saswitha, de opleiding die Judith ook heeft gedaan. Dus nu niet alleen Yoga thuis, maar ook op de opleiding en bij Judith. Kan niet anders zeggen dan: “heerlijk, bijna verslavend”. Goed, veel oefeningen zijn niet eenvoudig. zoals b.v. bij de Tang en Hoofd-knie-houding lijken de knieën erg ver weg, maar langzamerhand komen ze dichterbij. ” Working on the body should be hard but at the same time soft (Patañjali). ” Namaste.

Wat yoga met mij doet…..
Als ik aan het einde van mijn werkdag moe ben, dan zijn het de oefeningen van yoga die mij weer opladen, door de bewegingen die heel beheerst worden gedaan waarbij de juiste ademhaling een essentiele oefening is.
Yoga maakt mij bewust van de balans tussen lichaam en geest,
Yoga maakt mij bewust van mijn fysieke gevoelens, de fysieke en mentale beheersing,
Yoga helpt mij concentratie te ontwikkelen,
Yoga geeft mij ontspanning en nieuwe energie,
Yoga geeft mij inspiratie in mijn spirituele groei.

“YOGA IS VOOR MIJ MET EEN ‘VOL’ HOOFD BINNENSTAPPEN EN HEERLIJK ‘LEEGHOOFDIG’ WEER THUISKOMEN!”

“Yoga betekent voor mij innerlijke rust, spierkracht en ruimte in en soepelheid van de spieren.”

“De beslissing om aan yoga te gaan doen is een van de beste beslissingen geweest die ik de afgelopen tijd heb genomen. Yoga heeft me namelijk al veel goeds gebracht, ik let meer op mijn ademhaling en houding en na elke les voel ik dat ik iets goeds heb gedaan voor mijn lichaam en geest.” 

Naar aanleiding van je vraag wat yoga voor mij betekent kan ik het samenvatten in de uitdrukking dat yoga mij lucht heeft gegeven. Naast het feit dat de oefeningen voor soepelheid van mijn lichaam zorgen en rust in mijn hoofd is voor mij het belangrijkste dat ik mijn ademhaling nu kan reguleren. Ik heb het vroeger wel met ademhalingsoefeningen geprobeerd maar daarmee kreeg ik mijn ademhaling toch niet onder controle. De ontspanning die ik voel als ik de yoga-ademhaling doe is heerlijk en heilzaam voor de ontspanning van de spieren rond mijn nek en schouders. Dat ik dit van je geleerd heb vind ik dan ook fantastisch!

Yoga maakt voor mij een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks leven uit. Door het beoefenen van yoga en door de achterliggende filosofie slaag ik er beter in om in mijn dagelijks leven op een goede manier om te gaan met de zaken die op mijn pad komen. Ik voel mij meer met beide benen op de aarde.

Wat yoga voor mij betekent: allereerst: ontspanning van lichaam en geest maar ook: in contact komen met je lichaam, in plaats van alleen maar bezig zijn met je hoofd, het denken en ook: je bewust worden van de adem en de ruimte die adem kan scheppen in je lichaam en je geest en ten slotte: yoga als tegenwicht voor een maatschappij waarin “hollen” de norm lijkt en verstilling een zeldzaamheid is geworden.

Wat ik als prettig ervaar zijn de oefeningen waarbij je genoeg tijd krijgt om goed in de beweging te komen,en toch wordt de oefening niet saai of langdradig. Eind van de les ben ik helemaal ontspannen en heb ik warme voeten gekregen:-)

Verslavend
Het gevoel na een yogasessie bij Judith laat zich het beste omschrijven als lucide. Zweverig ben ik niet en gewoonlijk ben ik al vertrokken als ik teksten hoor als ‘adem naar de weerstand’, maar bij Judith klopt het gewoon. Ze voert je tijdens een sessie mee door de oefeningen, begeleidt ze met heldere aanwijzingen voor adem en houding en bouwt op en af naar een logisch slot. Lichamelijk voelt het na afloopt telkens anders, afhankelijk van de oefeningen of van hoe ver ik ben gegaan in een bepaalde houding. Het hoofd is echter altijd helder na afloop. Alles is opgeruimd en geordend. Dat lucide gevoel is erg verslavend.

Vrouwen
Is yoga voor vrouwen? Je zou het denken, als je de zaal rond kijkt. Ik ben er in ieder geval ook terecht gekomen omdat mijn vrouw begon met yoga. Aan haar kon ik goed zien wat yoga doet. Hoewel zij meestal in een soort dromerige staat terugkomt na een sessie, zijn lichaam en geest duidelijk beter in balans. De gelukzaligheid die dat duidelijk teweeg brengt, maakte mij nieuwsgierig. Nu we beiden aan yoga doen, merk ik de voordelen ook binnen onze relatie. Dat zou heren toch ook aan moeten spreken? Yoga is namelijk niet exclusief voor vrouwen.

Huiswerk
Natuurlijk kun je eens per week een sessie in de zaal volgen, maar het wordt veel leuker als je ook huiswerk maakt. Yoga thuis, gewoon op je mat in de kamer. Met de aanwijzingen van Judith in het achterhoofd, een begeleidende video van youtube of een op maat gesneden tip van Judith bereik ik thuis ook die heerlijke lucide staat. Het kost weinig tijd, er komt geen abonnement aan te pas en ook blitse sportkleding is onnodig. Bij yoga draait het namelijk om de binnenkant. Investeer daar ook eens in, dan profiteren buitenkant en omgeving mee. Veel plezier  

Voor mij is hatha yoga een gezonde manier om je lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Door mijn rugklachten in het verleden, en de positieve uitwerking van yoga, heb ik ontdekt dat je zelf veel kunt doen aan de meeste lichamelijke klachten/ongemakken. Mijn rugklachten zijn door yoga zo goed als verdwenen al moet ik er bewust aan blijven werken. Yoga houdt je lichaam soepel en maakt het sterker en verbeterd je lichaamshouding. Ook een gezonde levensstijl en vermindering van stress hebben hierop een positieve uitwerking. Ook dat hoort bij Yoga…..! De yoga-les is een moment voor mezelf, door de inspanning makkelijker te kunnen ontspannen. Even weg van alle dagelijkse beslommeringen, door me te concentreren op de yoga doet me goed. Tijdens de yogales is het soms de grens op zoeken naar wat je lichaam aan kan en wat het bijna niet aan kan. Daar balans in zoeken is een kunst, dus niet over je eigen grenzen gaan maar luisteren naar je lichaam. Goed voor jezelf zorgen dat wil toch iedereen..!? Kortom: Yoga is voor iedereen en als je er eenmaal aan begonnen bent wil je niet meer zonder. 

Adres

Wijkcentrum Mare Nostrum
Arubastraat 2
1825 PV Alkmaar

Contact

Judith Baarda
E  info@yogaloka.nl
T  06 - 49 94 26 62
Volg mij op Facebook